Demonstratie Rotterdam

15 december – 11.30 uur – Erasmusbrug

Programma

  • Verzamelen: 11.15 uur Willemsplein

  • Start: 11.30 uur

  • Rondje Erasmusbrug

  • Zingen ’15 miljoen mensen’

  • Bloemen uitdelen

  • Slot: samenzang Willemsplein

  • Aanmelden bij The Post Offline

In de media

Download de tekst

Dit zijn de regels

Hoe het begon met #15miljoen mensen

Maakt de Gele Hesjes-beweging kans in Nederland? Alleen als we even de strijdbijl neerleggen en op zoek gaan naar wat ons verbindt.

In 1996 scoorden Jochem Fluitsma en Eric van Tijn een nummer 1-hit met het nummer ’15 miljoen mensen’. Een ode aan het Nederland van toen, nog maar 22 jaar geleden. Vroeger was niet alles beter. Maar het Nederland van toen wel. Daar zal ieder weldenkend mens,  ‘links’ of ‘rechts’, zwart of blank, oud of  jong, man of vrouw het mee eens zijn.

Vanaf zaterdag 1 december zijn in het hele land demonstraties van ‘Gele Hesjes’ . Hoe langer de lijst met eisen van de organisatoren, hoe groter de groep die afhaakt. En is het niet vanwege dat ‘eisenpakket’, dan is het wel uit angst voor geweld, intimidatie en andere uitwassen die we maar al te vaak bij demonstraties zien.

Vreedzame mensen die wel deel zouden willen uitmaken van de Gele Hesjes-beweging, kiezen dan voor de makkelijke weg en blijven thuis. Maar niet allemaal… Wij van The Post Offline hielden

om 11.30 uur voor het Tweede Kamergebouw een keurige demonstratie. We zongen ’15 miljoen’ mensen, met een kleine honderd deelnemers die nooit demonstreren. Die geen spandoeken droegen, geen leuzen schreeuwden, niet hun gezichten bedekten, niet agressief waren en geen ruzie kregen met de politie. Een week later deden we hetzelfde in Amsterdam en Rotterdam met ruim 200 mensen. En bloemen.

Vanaf nu is Rotterdam onze ‘thuisbasis’. Elke week om 11.30 uur ‘veroveren’ we de Erasmusbrug!

Volgende week jij?

Voor ons is Rotterdam elke zaterdag ‘the place to be’. Wil jij binnenkort in een andere gemeente op onze manier een gele hesjes-demo organiseren? Mail dan naar onze redactiekelder in Eesterga. Wij kunnen je dan helpen aan een draaiboek. Wij bemoeien ons echter niet met de organisatie, want dit is een burgerbeweging’. Niet van The Post Offline of haar hoofdredacteur of erelid, maar van jullie.

(advertentie)

2018-12-13T11:47:39+00:00